Pressmeddelande
IVISYS AB
556998-4981
2018-09-05

IVISYS AB (“IVISYS”) har fått en order från det svenska företaget AB Pema Metall, en leverantör av specialiserade maskinlösningar för tillverkare inom alla branscher. Ordern är resultatet av ett samarbete om en systemlösning för Gnosjö Automatsvarvning AB, en befintlig kund till både IVISYS och PEMA Metall. Ordervärde för IVISYS är ca. 80.000 Euro för visionsystemet. Beloppet beräknas påverka resultatet av IVISYS’ Q3 och Q4 2018.

En del av Pema Metall ABs produktsortiment är skräddarsydda maskiner för kvalitetskontroll. Det är första gången som IVISYS kommer att göra en systemlösning tillsammans med PEMA Metall och som partner leverera visionsystemlösningen till Pema Metalls nyckelfärdiga system.

PEMA Metall, som ligger i Gnosjö är en välkänd och erkänd systemleverantör i ett av Sveriges mest industriella områden och har levererat automationslösningar under de senaste 50 åren.

VD Mikael Sjöholm kommentarer

“Första gången vi träffade Pemas team var när båda våra företag var inblandade i ett tidigare projekt för Gnosjö Automatsvarvning AB. Det blev snabbt klart för oss att Pema är dedikerade till att leverera toppmoderna lösningar och inget mindre. Den ambitionsnivån tilltalar oss och att arbeta med Gnosjöprojektet visade också att Pema inte bara har höga ambitioner utan även kan anpassa sig till strävan att leverera sina löften. På den grunden är vi glada att förena styrkor med PEMA som deras visionteknikpartner i det här nya projektet” säger IVISYS VD Mikael Sjöholm.

Certified Adviser

Sedermera Fondkommission är Certified Adviser till IVISYS.

För mer information, vänligen kontakta
Jakob Kesje, Styrelseordförande för IVISYS AB
Telefon: +45 20 22 60 10
E-mail: jk@ivisys.com

Denna information är sådan information som IVISYS AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 september 2018.

Om IVISYS

IVISYS erbjuder visionsbaserade kvalitetssäkringslösningar till industrin, som kan ersätta manuell och mekanisk kvalitetskontroll. IVISYS unika patenterade lösningar gör det möjligt att genomföra komplexa kontroller och samtidigt bevara det existerande produktionsflödet, opåverkat av kvalitetskontrollen. Till skillnad från existerande lösningar ger IVISYS lösningar möjlighet att genomföra komplexa ytkontroller, kontrollmätningar på mikronivå och kontrollera multipla komponenter i en och samma process. Lösningarna baserar sig på IVISYS patenterade bildbehandlingsprocess som skiljer sig grundläggande från de gängse processer som används i visionsystem idag. IVISYS kan nyttja högupplösningskameror i sin process och ändå behandla bildinformation fortare än sina konkurrenter. Lösningarna som erbjuds har i genomsnitt en återbetalningstid på ca. 6 månader för kunderna som idag nyttjar mekanisk eller manuell kontroll.

Vinnare av Frost & Sullivan’s Årets Entreprenör i Europa 2017.